/Laminaat ‘Extra Large’ is een logische stap

Laminaat ‘Extra Large’ is een logische stap

Deel dit artikel

Het is erg belangrijk jouw parket goed te onderhouden. Door je parketvloer goed te onderhouden, ziet je vloer er namelijk langer mooi uit. Dit betekent simpelweg dat je langer van je mooie vloer kunt genieten. Maar hoe kun je jouw parketvloer het beste onderhouden? Dat lees je op deze pagina. Zo geven we in dit artikel enkele handige tips om jouw parketvloer optimaal te onderhouden en de beste parketvloer onderhoud.

Laminaat XXL

Natuurlijk is ‘laminaat XXL’ een logische stap. Vanuit technische standpunt is de evolutie niet zo moeilijk te begrijpen. Laminaat is een vloerbekleding die, door zijn opbouw en door de gebruikte materialen een hoge stabiliteit en weerbaarheid heeft tegen tal van (zelfs agressieve) invloeden. Anders dan bij massief hout wordt laminaat op het vak van stabiliteit niet kwetsbaarder door grote formaten. Decoratief is het helemaal duidelijk: als laminaat initieel decors van de parketmarkt achterna ging, zijn naast tal van andere speciallies, de grote formaten een sterke trend. In alle vloertypes.

Laminaat flirt met grote formaten

Vroeger was een laminaatplank een laminaatplank. Alle vloerdelen verschenen op dezelfde maatvoering bij alle merken. Het lijkt wel of de machines er nu eenmaal waren op afgestemd. Vandaag verschijnt laminaat in verschillende maatvoeringen. Daarmee volgt het alweer de trends van de parketvloeren. Bredere vloerdelen zijn, op het vlak van het laminaat verschijnen reuzen formaten: heerlijk hedendaags. Verschillende breedtes combineren in eenzelfde pakket maakt het uitzicht van het parket nog echter. Maar vooral de geniale combinatie van decor en formaat kan wonderen doen. Uniek is de aaneenschakeling van planken die, dankzij het decor, de indruk wekken om oneindig lang te zijn, alsof er geen einde aan komt. Door te spelen met formaten kan de ruimte beïnvloed worden: kamers worden ruimer, breder of langer al naargelang men met de formaten speelt.

Particuliere woningen

Laminaat veroverde eerst de particuliere woning. In minder druk belopen ruimtes in de woning kiest men laminaat ‘om te blijven’. In de woonkamer kiezen sommige nieuw bouwers voor laminaat als tijdelijke oplossing in afwachting dat hun budget een echte houten vloer toelaat. Bij renovatie speelt de geringe dikte dan weer een bijkomende rol. In heel wat verbouwsituaties is laminaat de enige mogelijke (harde) vloerbekleding precies omwille van die dunne opbouw.

Laminaat XXL grijs

Waar deze vloeroplossing al lang ingeburgerd was in particuliere woningen staat eerder recent de poort naar toepassing in grote projecten, commerciële ruimtes en publiek toegankelijke gebouwen wijd open. Voor commerciële ruimtes zoals winkels is de snelle vervangbaarheid, in geval van vernieuwing van het winkelinterieur, een top argument. In computerruimtes wordt het antistatisch karakter van de vloer gewaardeerd en in rusthuizen en hospitalen vormen de bacterievrije (of zelfs dodende) en anti-allergische eigenschappen een belangrijke meerwaarde. Alle types van gebouwen en in nieuwbouw en renovatie. In nieuwbouw kan laminaat gewoon voorkeur krijgen van de bouwbeheer omdat hij in de variatie aan mogelijkheden altijd wel zijn gading vindt. Hier kunnen de grotere formaten uiteraard ook toepast worden.

Meer informatie: www.casavloern.be

2019-02-26T14:36:39+00:00dinsdag 26 februari 2019|Laminaat|