/Parketvloer onderhoud: Tips om jouw parketvloer optimaal te onderhouden

Tips om jouw parketvloer onderhoud

Deel dit artikel

Het is erg belangrijk jouw parket goed te onderhouden. Door je parketvloer goed te onderhouden, ziet je vloer er namelijk langer mooi uit. Dit betekent simpelweg dat je langer van je mooie vloer kunt genieten. Maar hoe kun je jouw parketvloer het beste onderhouden? Dat lees je op deze pagina. Zo geven we in dit artikel enkele handige tips om jouw parketvloer optimaal te onderhouden en de beste parketvloer onderhoud.

Je parketvloer stofzuigen

Je kunt jouw parketvloer gewoon stofzuigen om kruimels, stof en ander vuil te verwijderen. Wel moet je jouw vloer op de juiste manier stofzuigen, namelijk met het borsteltje op het zuigstuk naar beneden. Zo voorkom je dat er krassen ontstaan op de vloer en heeft je vloer de juiste parketvloer onderhoud.

Parketvloer onderhoud: Je parketvloer dweilen

Na het stofzuigen, kun je je parketvloer dweilen. Wel moet je dit met het juiste sopje doen. Heb je geolied parket in huis liggen? Dan mag je jouw vloer nooit alleen met water dweilen. Voeg altijd een voedend product aan je sopje toe, zoals Woca Natuurzeep. Een gevernist parket mag je wel met alleen water dweilen. Je kunt hier Bona Houten Vloer Reiniger aan toevoegen voor optimaal parketvloer onderhoud.

Ook goed om te weten: gebruik altijd water op kamertemperatuur. Te koud of te warm water kan jouw vloer laten krimpen of juist laten uitzetten.

De jaarlijkse onderhoudsbeurt

Tijdens de wekelijkse schoonmaak in huis is het voldoende om je vloer te stofzuigen en te dweilen. Wel is het verstandig eens per jaar een grondige onderhoudsbeurt in te plannen voor je vloer. Tijdens deze onderhoudsbeurt behandel je jouw geoliede parketvloer met onderhoudsolie (zonder water!). Heb je een gevernist parket? Dan behandel je jouw vloer met een zogeheten polis.

Je vloer laten schuren

Zit je vloer helemaal vol met krassen? Dan kun je er ook voor kiezen om je vloer helemaal te laten schuren. Wij raden je aan om hier een expert voor in te huren. Na het schuren van je vloer, zal de expert een nieuwe laag vernis of een nieuwe laag olie aanbrengen. Je vloer ziet er weer als nieuw uit! Dit is de juiste parketvloer onderhoud.

Krassen in parket wegwerken

Een parketvloer is erg sterk. Er komen dan ook niet snel lelijke krassen in je vloer. Toch kan het voorkomen dat er een of meerdere krassen in je vloer komen, bijvoorbeeld door het schuiven met zware meubelen of door de lange nagels van je hond. Heb je gevernist parket? Dan breng je het product Bona Houten Vloeren Polish aan op je vloer. Dit product vult de krassen in de vernislaag van je vloer lichtelijk op.

Heb je een geoliede parketvloer? Dan kun je het bekraste deel van de vloer lichtelijk opschuren. Dit doe je gewoon met een grof schuurpapiertje. Na het schuren breng je olie aan op de vloer en je bent klaar.

2018-08-29T10:06:30+00:00woensdag 29 augustus 2018|Laminaat, Parket Vloeren, Vloertips|