/Vloer gekocht? Vergeet de randafwerking niet!

Vloer gekocht? Vergeet de randafwerking niet!

Deel dit artikel

Je hebt een prachtige vloer gekocht en wil deze dolgraag in huis laten leggen, zodat je hier iedere dag van kunt genieten. Voor je jouw vloer laat leggen, is er echter nog iets wat je moet doen. Jouw vloer heeft namelijk ook een mooie randafwerking, ofwel plinten, nodig.

Het belang van een mooie randafwerking

Iedere vloer heeft een unieke uitstraling. Waar veel mensen geen rekening mee houden, is dat de randafwerking van een vloer invloed heeft op deze uitstraling. Kies je voor randafwerking X, dan ziet je vloer er heel anders uit dan wanneer je voor randafwerking Y gaat. Denk daarom goed na over de randafwerking van je vloer en je weet zeker dat jouw nieuwe vloer de door jou beoogde uitstraling krijgt.

De verschillende soorten plinten

Bij het kiezen van de randafwerking van je vloer, kun je verschillende soorten plinten bekijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor biezen, maar ook voor blokken, plakplinten, afdeklijstjes en hoge plinten.

Overigens kun je niet zomaar alle plinten kiezen bij jouw vloer. Bij een visgraatvloer kun je bijvoorbeeld prima biezen of blokken als randafwerking kiezen, maar bij een laminaat- of vinylvloer zijn deze plinten niet beschikbaar. Een expert kan je vertellen welke plinten je kunt kiezen bij jouw vloer en kan je bovendien helpen de perfecte plinten aan te schaffen.

Tip: kies voor plinten in dezelfde houtsoort als de vloer

Wij raden onze klanten altijd aan plinten te kopen met dezelfde houtsoort als de vloer. Door plinten in dezelfde houtsoort te kopen, krijgt de vloer namelijk een mooie en complete uitstraling. Plinten in een andere houtsoort of in een andere kleur laten een ruimte wat rommelig ogen. Zonde! Match je plinten daarom altijd met je nieuwe vloer. En vind je dit lastig? Raadpleeg dan een expert die jou hierbij kan helpen.

2018-06-05T13:49:48+00:00dinsdag 5 juni 2018|Laminaat, Parket Vloeren, PVC Vloeren|