/Multiplank
Multiplank2018-05-02T10:26:39+00:00
Multiplank

MULTIPLANK

Multiplank parket wordt ook wel lamelparket genoemd. In tegenstelling tot het standaard parket is deze nieuwe parketvorm niet van massief hout gemaakt, maar van vloerdelen die over elkaar heen liggen.

Multiplank – een innovatieve houten vloer

De bovenste laag is van hoogwaardig, massief hout, terwijl de onderste laag uit kwalitatief superieure multiplex bestaat. Bij een multiplank eiken vloer bestaat de toplaag dus uit massief eikenhout. Een heel verschil met laminaat dat wél de visuele houtervaring biedt, maar een heel andere materiaalbeleving geeft. Een multiplank eiken parket biedt daarentegen het echte robuuste eikengevoel dat een authentieke, rustieke sfeer in jouw woning of bedrijfsgebouw neerzet.

Multi plank overzicht
  1. Afhankelijk van de parketvloer die je kiest, kan de afwerkingslaag bestaan uit:
    • Hardwax of olielaag , die zorgt dat je vloer vlot schoon te maken is en bescherming biedt tegen slijtage, krassen en vlekken.
    • Twee lagen hoogwaardige olie die borg staan voor een mooi verouderingsproces en een extra mat en natuurlijk uitzicht.
  2. Een bovenlaag: een zorgvuldig uitgekozen laag van massief hout (3,2 of 2,5 mm). Deze bovenlaag is verkrijgbaar in een uiterst divers assortiment van kleuren en structuren en kan gezandstraald en opnieuw vernist worden.
  3. Een kernlaag: de kern bestaat uit sparrenhout, hevea of HDF en verleent je vloer stabiliteit en duurzaamheid.
  4. Een ruglaag van fineer in sparren- of dennenhout, die – in combinatie met de andere lagen – voorkomt dat de vloer vervormt of kromtrekt.

De voordelen van een multiplank vloer

De voordelen boven laminaat zijn evident: multiplank is authentieker en natuurlijker. Maar ook ten opzichte van massief houten parket zijn er voordelen. Doordat alleen de bovenlaag uit massief hout bestaat, is deze vloer duurzaam en ecologisch verantwoord. De basislaag van multiplex is immers geproduceerd van houtresten, zodat er minder bomenkap nodig is. Een bijkomend voordeel van deze onderlaag is dat multiplex minder werking vertoont dan massief hout. Doordat de massieve toplaag dik is, kan deze bovendien net zo geschuurd en bewerkt worden als een massieve vloer. Het leggen van de vloerdelen is makkelijk zelf te doen, zowel verlijmd als zwevend. In dit laatste geval kan je de vloerdelen eenvoudig uitnemen bij verhuizing. Een ander voordeel is de prijs. Een multiplankvloer is veel voordeliger dan een massieve hardhouten vloer.

Een multiplanken vloer aanschaffen

Wat ons betreft is dit een goede keuze met veel mogelijkheden die binnen uw budget en inrichtingswensen vallen. Blader eens door ons aanbod, of neem contact op met een van onze deskundige medewerkers. Bij Cibo Vloeren in Breda is het onze wens om je zo goed mogelijk van dienst te zijn!

Diverse multi plank aanbiedingen