/De zes mogelijke legpatronen van parket

De zes mogelijke legpatronen van parket

Deel dit artikel

Niet alleen de kleur, de structuur en de afwerking van jouw parketvloer bepaalt de uitstraling van de vloer: het legpatroon heeft ook een grote invloed. Er zijn maar liefst zes manieren waarop jouw parketvloer gelegd kan worden. Deze worden kort beschreven in dit artikel. Door de informatie op deze pagina door te lezen, kun jij bepalen welk legpatroon het beste bij jouw wensen, eisen en verwachtingen aansluit.

Legpatroon #1: visgraat

Dit legpatroon bestaat uit korte en rechthoekige planken. Deze worden, zoals de naam van de vloer al verklapt, in een visgraat patroon gelegd. Op dit moment is het visgraat legpatroon erg populair. Een visgraat parketvloer heeft een klassieke en toch dynamische uitstraling. De vloer staat prachtig in een modern interieur, maar ook in een klassiek huis, een landelijke inrichting en zelfs een stoer interieur.

Legpatroon #2: stroken

Bij dit legpatroon worden verschillende planken naast elkaar gelegd, in stroken. De meeste mensen die een parketvloer aanschaffen, kiezen voor dit legpatroon. Dit komt simpelweg omdat een parketvloer met stroken er heel subtiel en stijlvol uit ziet. Je kunt een 1-strooks parketvloer kopen, maar ook een 2-strooks of een 3-strooks parketvloer.

2018-06-06T14:55:19+00:00woensdag 6 juni 2018|Parket Vloeren|