/Een unieke multiplank vloer creëren

Een unieke multiplank vloer creëren

Deel dit artikel

Je wil graag een nieuwe vloer kopen, maar je kunt geen vloer vinden die voor honderd procent aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet. Zeker als je specifieke eisen hebt voor je nieuwe vloer, is het lastig om de perfecte vloer te vinden. Wij hebben de oplossing: de multiplank vloer. Met deze vloer kun je namelijk jouw unieke vloer samenstellen, die volledig aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet.

Wat is een multiplank vloer?

Een multiplank vloer wordt ook wel een duoplank vloer of een multivloer genoemd. Dit is een houten vloer die uit twee delen bestaat, namelijk een toplaag en een onderlaag. De toplaag van een multiplank vloer is doorgaans gemaakt van eikenhout De onderlaag van de vloer wordt vaak gemaakt van berken multiplex.

Mult Plank kamer
Multi plank

De voordelen van een multiplank vloer

Kies je ervoor een multiplank vloer te kopen, dan profiteer je van diverse voordelen. Het eerste voordeel van deze samengestelde houten vloer, is dat de vloer erg stabiel is. Omdat de vloer tot 80 procent minder werkt dan massief parket, is de kans dat de vloer krom trekt een stuk kleiner. Daarnaast is de vloer geschikt voor een zwevende installatie, maar ook voor en verlijmde installatie. Samen met de vloerexpert kun je een multiplank vloer samenstellen die helemaal bij jou en jouw interieur past.

Tot slot is een multiplank vloer geschikt voor vloerverwarming. Wil je jouw nieuwe vloer verrijken met verwarmende elementen, dan is dit bij de multiplank vloer gewoon mogelijk.

Creëer jouw eigen multiplank vloer

Wij begrijpen dat iedereen andere eisen, wensen en verwachtingen heeft bij het kopen van een nieuwe vloer. Daarom hebben wij een groot aanbod houten vloeren. Ook als je een multiplank vloer wil kopen, heb je bij ons de keuze uit een groot aantal verschillende soorten vloeren.

Ten eerste kies je zelf welke kleur jouw vloer moet krijgen. Is het vrij donker in huis, bijvoorbeeld omdat je niet veel ramen hebt? Dan raden wij je aan om een lichte vloer te kopen, zodat je huis wat minder donker oogt. Heb je veel licht in huis, dan kun je zowel een donkere als een lichte vloer kopen. Neem de kleuren in je huidige interieur eens onder de loep en zoek een kleur uit die bij het kleurenpallet van je huis past.

Als je de kleur van jouw nieuwe vloer bepaald hebt, kies je zelf hoe deze vloer afgewerkt moet worden. Je kunt een massief houten vloer kopen, maar ook een vloer die met olie afgewerkt is. En houd je wel van vloeren met een ruwe uitstraling? Dan koop je een vloer zonder afwerking. Deze vloer heeft namelijk een ruwere uitstraling dan vloeren die wel met olie of een ander product afgewerkt zijn.

Tot slot bepaal je hoeveel vierkante meter je nodig hebt van jouw nieuwe vloer. Dit doe je door de ruimte waar de nieuwe vloer moet komen, op te meten. De prijs die je uiteindelijk voor jouw multiplank vloer betaalt, is afhankelijk van de vloer die je koopt en het totale oppervlak van de vloer.

2018-06-05T10:03:54+00:00woensdag 25 april 2018|Parket Vloeren|