/Wat is parket?
Wat is parket?2018-06-06T11:55:17+00:00
Multiplank

WAT IS PARKET?

Als je een nieuwe vloer aan wil schaffen, kun je er onder andere voor kiezen om een parketvloer te kopen. Veel mensen hebben het begrip ‘parketvloer’ wel eens gehoord, maar weten eigenlijk niet zo goed wat parket is. Speciaal voor deze mensen hebben wij dit artikel opgesteld, waarin we de vraag ‘wat is parket?’ duidelijk beantwoorden.

Parket: een korte introductie

Parket is een verzamelnaam voor alle houten vloeren met een houten toplaag. Een parketvloer is pas een parketvloer als de massief houten toplaag van de vloer minimaal 2,5 millimeter dik is. Vloeren met een dunnere toplaag, zijn dus geen parketvloeren.

Een parketvloer wordt van hout gemaakt. Dit betekent dat het natuurproduct een karaktervolle en unieke uitstraling heeft. Ook als je precies dezelfde parketvloer koopt als de buren, ziet jouw vloer er heel anders uit dan de vloer van je buurvrouw. Dit maakt parket zo uniek.

De voordelen van parket

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun interieur te verrijken met een parketvloer. Dit is niet voor niets. De parketvloer heeft namelijk diverse pluspunten. Ten eerste past parket in ieder interieur. Van modern tot landelijk, van industrieel tot klassiek: de vloer staat prachtig in ieder huis. Verder heeft een parketvloer een lange levensduur. Dit komt omdat het hout van hoge kwaliteit is en bovendien goed tegen een krasje kan. Een parketvloer gaat jaren mee, ook met weinig onderhoud. En wil je de vloer toch een keer een grote beurt geven? Dan is dit zeker mogelijk. Je kunt de vloer intensief laten reinigen, maar je kunt je parket ook laten schuren. Na het intensief reinigen en/of schuren van je vloer, gaat deze weer vele jaren mee.

Tot slot heeft een parketvloer een unieke uitstraling. De warmte en de gezelligheid die de vloer uitstraalt, kan door geen enkel imitatieproduct worden nagebootst. Met een parketvloer in huis maak je jouw interieur compleet.

Maak je interieur compleet met een prachtig parket

Ben jij na het lezen van bovenstaande voordelen helemaal overtuigd dat een parketvloer de beste vloer voor jou is? Ga dan op zoek naar het perfecte parket en maak je stijlvolle, warme en gezellige interieur compleet.

Diverse parket vloeren